Північноамериканська історіографія про діяльність націоналістичного підпілля в умовах німецької окупації УРСР - Примаченко, Я.Л. (Український історичний журнал, 2009)
Стаття присвячена північноамериканській історіографії діяльності ОУН періоду Другої світової війни. Автор виділяє три групи питань, що становили особливу цікавість для північноамериканських істориків, а саме: Акт відновлення української держави 30 червня 1941 р., діяльність похідних груп ОУН, ІІІ надзвичайний великий збір ОУН (1943 р.). Порівняльний аналіз робіт еміґрантських та американських дослідників дозволяє встановити ступінь об’єктивності й науковості студіювань проблеми ОУН і УПА в північноамериканському історичному дискурсі Другої світової війни.