Особливості релігійної ситуації в Україні у середині 1940-х - на початку 1950-х рр. - Бондарчук, П.М. (Український історичний журнал, 2010)
У статті висвітлюється релігійна ситуація в Україні в повоєнний період. Аналізується політика радянської влади у сфері релігії, взаємини між державою і церквою, внутріцерковне життя. Автор також розглядає мережу релігійних організацій, кількісний склад віруючих та духівництва різних конфесій.