Тип героя-митця і жанрові особливості драми Анни Багряної "Пригости мене горіхами" - Маковій, М.Г. (Русская литература. Исследования, 2013)
В статті досліджуються особливості рефлексії молодого покоління драматургів, визначається специфіка авторської концепції творчості та образу героя-митця, зв`язок цих феноменів з традиціями романтизму й модернізму, постмодерними стильовими настановами й принципами ліричної драми.