Депортації єврейського населення на території Російської імперії під час Першої світової війни - Білоус, Л.В. (Український історичний журнал, 2011)
У статті простежено політику російської влади щодо єврейського населення прифронтових зон під час Першої світової війни. Зокрема, значну увагу приділено примусовому переміщення євреїв та ролі військового командування у цих процесах.