Напрями гармонізації ставки ПДВ в Україні в контексті міжнародних торговельних відносин - Філіппова, Н.В. (Економіка промисловості, 2016)
Запропоновано інструментарій відбору країн - торговельних партнерів України, з використанням якого розраховано варіанти гармонізованих ставок ПДВ. Створено модель оцінки впливу різних варіантів гармонізованої ставки ПДВ на надходження даного податку в бюджет України. Розроблено окремі рекомендації щодо вдосконалення нормативно-законодавчої бази України в частині інтенсифікації міжнародних торговельних відносин з урахуванням необхідності виконувати вимоги Угоди про асоціацію з ЄС.