Ідея чорноморської федерації у поглядах Михайла Грушевського - Корольов, Г.О. (Український історичний журнал, 2011)
У статті досліджуються федеративні конструкції голови Центральної Ради М.Грушевського у період Української революції 1917–1921 рр. Аналізується генеалогія й розвиток ідеї чорноморської федерації на постімперському просторі Східної Європи.