Проблема походження Русі в радянській історичній науці 1930–1940-х рр. - Кириленко, С.О. (Український історичний журнал, 2011)
У статті розкриваються політико-ідеологічні умови зміни концепції походження Русі в радянській історичній науці 1930–1940-х рр. Автор акцентує увагу на особливостях концептуальних підходів та персональному внеску визначних радянських учених у дослідження цієї проблеми.