Іван Крип’якевич як автор підручників та посібників з історії - Клименко, Н.П. (Український історичний журнал, 2011)
У статті на основі нових архівних і приватних джерел розглядається постать І.П.Крип’якевича як автора підручників і посібників з історії. Висвітлюється розвиток освіти у Східній Галичині наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. та участь історика у підготовці методичної літератури для україномовного шкільництва. Особлива увага приділяється її загальній характеристиці.