Порівняльно-історичний метод у дослідницьких практиках Михайла Драгоманова - Ясь, О.В. (Український історичний журнал, 2012)
Висвітлюється використання порівняльно-історичного методу у працях М.Драгоманова в контексті соціогуманітаристики кінця ХІХ – початку ХХ ст. Розглядається специфіка формування компаративних запитів українського вченого, зокрема їх інструментальні особливості. Обстоюється думка про стадіально-еволюційну підоснову компаративістики М.Драгоманова.