«Національна історія» заслуговує бути більш живою, ніж мертвою - Майборода, О.М. (Український історичний журнал, 2013)
Шановні читачі, у цьому числі журналу в рубриці «Сучасний український ґранд-наратив: підходи, концепції, реалізація» редакція вміщує відгуки наших дописувачів на статтю Г.В.Касьянова й О.П.Толочка «Національні історії та сучасна історіографія: виклики й небезпеки при написанні нової історії України», надруковану в №6 «Українського історичного журналу» за 2012 р.