Температурно-частотні залежності діелектричних констант магній-заміщеного літієвого фериту - Остафійчук, Б.К.; Гасюк, І.М.; Кайкан, Л.С.; Угорчук, В.В.; Якубовський, П.П.; Цап, В.А.; Кайкан, Ю.С. (Металлофизика и новейшие технологии, 2014)
В роботі методом імпедансної спектроскопії досліджувалися температурно-частотні залежності діелектричних констант магнійзаміщених літій-залізних шпінелей, одержаних твердофазним синтезом. Показано, що діелектричні властивості зменшуються із збільшенням частоти для всіх складів. Це пояснюється на основі припущення домінування електронного механізму поляризації. Виявлений немонотонний характер температурної залежности дійсної частини діелектричної проникности свідчить про наявність внеску в поляризацію процесів на межах зерен.