Особливості зміни мікромеханічних характеристик кремнію при комбінованій дії магнетного поля та малих доз Рентґенового випромінення - Стебленко, Л.П.; Курилюк, А.М.; Науменко, С.М.; Кобзар, Ю.Л.; Кріт, О.М.; Калініченко, Д.В.; Теселько, П.О.; Когутюк, П.П. (Металлофизика и новейшие технологии, 2014)
В роботі досліджуються зміни мікромеханічних характеристик кристалів кремнію, стимульовані окремою та комбінованою дією низькоенергетичного малодозового Рентґенового випромінення (D=10² Ґр) та слабкого (В=0,17 Тл) постійного магнетного поля. Показано, що застосування комбінованого впливу малих доз Рентґенового опромінення та слабкого магнетного поля призводить до взаємного знищення радіяційномеханічного та магнетомеханічного ефектів, які спостерігаються при окремій дії зазначених чинників. Це пов’язується з особливостями характеру дислокаційно-домішкової взаємодії при застосуванні окремих та подвійних оброблянь.