Порівняльний аналіз чисельних алгоритмів на базі ГО/ФО, FDTD та інтегральних рівнянь для аналізу компактних діелектричних лінз для інтегральних антен міліметрового та субміліметрового діапазонів - Борискін, А.В.; Годі, Г.; Ролланд, А.; Соло, Р.; Носич, О.Й. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2007)
Досліджується точність та спроможність чисельних алгоритмів, розроблених на базі методу геометричної та фізичної оптики (ГО/ФО) та методу кінцевих різностей у часовій області (FDTD) щодо точного опису електромагнітних властивостей двовимірних напівеліптичних діелектричних лінз з невеликими хвильовими розмірами, що є ключовими елементами сучасних компактних діелектричних лінзових антен (ДЛА) для систем мілімітрового та субмілімітрового діапазонів довжин хвиль. У якості еталонного методу використовується метод граничних рівнянь типа Мюллера (ГІРМ), що забезпечує контрольовану точність чисельного розв?язку задачі дифракції електромагнітної хвилі на діелектричному циліндрі довільного поперечного перетину. Чисельні результати отримані для обох поляризацій і стосуються характеристик фокусування та формування хвильового пучка напівеліптичними діелектричними лінзами, виготовленими із рексоліту, кварцу та силікону. При аналізі особлива увага приділена резонансним явищам у середині лінзи.