Іноземні підприємці як імпортери капіталу, інновацій та менеджменту в українських ґуберніях Російської імперії наприкінці XIX – на початку ХХ ст. - Куліков, В.О. (Український історичний журнал, 2014)
Іноземні підприємці в українських ґуберніях Російської імперії наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. розглядаються як аґенти трансферу європейських моделей менеджменту, трудової етики та інвестицій. Джерельною базою статті послужили матеріали переписів населення, поточна статистика, періодика та мемуарна література.