Анізотропія властивостей та гігантський магнітоємнісний ефект в біо/неорганічному мультипошаровому нанокомпозиті GaSe <гістидин> - Іващишин, Ф.О.; Швець, Р.Я.; Григорчак, І.І.; Покладок, Н.Т.; Середюк, Б.О. (Физическая инженерия поверхности, 2014)
Представлено результати дослідження характеристик селеніду галія з впровадженою між його шари амінокислотою гістидин (htd). Встановлено характер змін частотної поведінки питомого комплексного імпедансу, діелектричної проникності та тангенса кута втрат вздовж та перпендикулярно до нанопрошарків наногібридизованих структур GaSe<htd>. Отримані неординарні ефекти: сходинковий характер ВАХ перпендикулярно до шарів наногібридизованої структури та випрямляючий — при освітленні вздовж шарів; значне зростання діелектричної проникності в темряві та при освітленні і гіперколосальне в магнітному полі при значенні тангенса кута електричних втрат меншого одиниці.