Особливості русифікації в УРСР у другій половині 1950 – першій половині 1960-х рр. (з історії мовної проблеми) - Парахіна, М.Б. (Український історичний журнал, 2014)
Ідеться про суспільно-політичний і мовно-культурний контексти підготовки й ухвалення закону УРСР 1959 р. «Про зміцнення зв’язку школи з життям і про дальший розвиток системи народної освіти в Українській РСР».