Найбільша воєнна операція на українських теренах (до 70-річчя вигнання нацистських окупантів з України) - Грицюк, В.М.; Лисенко, О.Є. (Український історичний журнал, 2014)
Дніпровсько-Карпатська стратегічна наступальна операція стала однією з наймасштабніших у Другій світовій війні, вирізняючись залученими силами й засобами, просторовим розмахом, втратами. Водночас це була найбільша воєнна операція на теренах України. Бойові дії тривали понад 100 діб, розгорнувшись на фронті 1400 км. Загальні втрати радянських військ стали найвищими серед усіх стратегічних операцій німецько-радянської війни.