Протидія радянських спецслужб німецьким розвідці й контррозвідці на території України в 1941–1944 рр. - Вєдєнєєв, Д.В.; Лисенко, О.Є. (Український історичний журнал, 2015)
Аналізуються спрямовані проти нацистських аґресорів основні напрями контррозвідувальної діяльності радянських спецслужб на території України в 1941– 1944 рр. Розкриваються зусилля, мета яких полягала в нейтралізації підривних акцій аґентури противника, розвідувальної та інформаторської мереж. Висвітлюються методи оперативної роботи з виявлення колабораціоністів у різних прошарках тогочасного українського суспільства, а також протидії опозиційним військово-політичним силам.