Формування стратегії й тактики ефективного використання людського капіталу промислового підприємства - Каменська, О.О. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті обґрунтовано збалансовану систему показників як основного інструменту реалізації стратегії підприємства. Доведено, що не фінансові показники людського капіталу формуються на основі ключових показників ефективності, правильний вибір яких здійснюється за допомогою механізму каскадування збалансованої системи показників на рівень кожного конкретного робітника у рамках чотирьох категорій персоналу промислового підприємства (виробничо-промисловий, спеціалісти економічних служб, спеціалісти інформаційних технологій, менеджмент підприємства). Запропоновано механізм каскадування збалансованої системи показників підприємства на рівень кожного окремого працівника. В основі особистих збалансованих систем показників знаходиться людський капітал, тому що саме завдяки цьому нематеріальному активу відбувається перетворення корпоративної стратегії підприємства в повсякденну діяльність працівників.