Вплив глобалізації на ефективність регулювання інноваційної моделі розвитку - Ніколаєнко, А.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Визначено вплив глобалізаційних процесів на інноваційну модель розвитку економіки України. Досліджено особливості здійснення інноваційної політики в Україні. Запропоновано механізм формування і розвитку інноваційної моделі. Досліджено роль держави у процесі переходу до інноваційної моделі розвитку, а також окреслено особливості інноваційної моделі розвитку провідних країн світу. Враховано взаємозв'язок між наднаціональним регулюванням і ефективністю здійснення інноваційної політики. Визначено фактори, які дають можливість сформувати і ефективно реалізувати інноваційний потенціал країни. Встановлено наслідки впливу кризових явищ на ефективність торгівлі інноваційною продукцією. Проаналізовано стан інноваційної активності економіки України. Запропоновано заходи, які сприятимуть переходу економіки України на інноваційну модель розвитку.