Основні тенденції розвитку китайської історичної науки (за матеріалами ХХІІ Міжнародного конґресу історичних наук, м. Цзінань, 23–30 серпня 2015 р.) - Самойленко, Н.І. (Український історичний журнал, 2016)
Розглядається розвиток історичної науки в Китайській Народній Республіці від початку проголошеної 1978 р. політики реформ та відкритості до ХХІІ Міжнародного конґресу історичних наук, що відбувся влітку минулого року. Національна наука успішно виконує свої соціальні функції та розвивається у відповідності до основних тенденцій світової історіографії. У статті наведено ряд сюжетів, які це підтверджують.