Науковий семінар “Тарас Шевченко і світова культура” - Смоляр, А. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
У Санкт-Петербурзі триває серія міжнародних наукових семінарів з україністики, постійним організатором яких виступає Тетяна Лебединська. У травні відбувся шостий семінар, в якому взяли участь філософи, політологи, культурологи, літературо- та книгознавці. Він був присвячений обговоренню теми “Тарас Шевченко і світова культура”.