Розробка технологiї ультразвукової томографiї для дiагностики стану трубопроводiв АЕС - Кошовий, В.В.; Романишин, I.М.; Романишин, Р.І.; Мокрий, О.М.; Шарамага, Р.В.; Кириєнко, А.В.; Семак, П.М. (Проблемы прочности, 2013)
Розроблено технології ультразвукової комп’ютерної томографії для оцінки параметрів стану металу товстостінних трубопроводів АЕС. Розроблені технології реалізовано в ультразвуковому томографі на розсіяному сигналі. Вони базуються на скануванні зовнішньої поверхні трубопроводу прямим п’єзоперетворювачем, реєстрації зворотно розсіяного сигналу, томографічній реконструкції розсіювальної здатності металу, оцінці ступеня деградації в об’ємі металу на основі томографічних зображень.