Структура високоентропійних сплавів CrMnFeCoNi і CrMnFeCoNi₂Cu та термостабільність їх електротранспортних властивостей - Крапівка, М.О.; Мазур, Ю.П.; Семенько, М.П.; Фірстов, С.О. (Металлофизика и новейшие технологии, 2015)
Досліджено еволюцію структури та електротранспортних властивостей високоентропійних стопів CrMnFeCoNi (А) та CrMnFeCoNi₂Cu (В) при термообробці. Показано, що стоп А складається з однієї ГЦК-фази. Стоп В складається з двох фаз: основної, з параметрами ґратниці, близькими до стопу А, та додаткової ГЦК-фази. Додаткова фаза виявляється досить чітко після відпалів. Було встановлено, що параметри електроопору стопу А є термічно стабільними, в той час як певні структурні перебудови в додатковій фазі стопу В дещо погіршують термічну стабільність його електротранспортних властивостей.