Кінетика дисперґування при відпалі у вакуумі паладійових і платинових наноплівок, нанесених на оксидні матеріяли - Найдіч, Ю.В.; Габ, І.І.; Стецюк, Т.В.; Костюк, Б.Д.; Мартинюк, С.І. (Металлофизика и новейшие технологии, 2015)
Досліджено кінетику дисперґування паладійових і платинових наноплівок у 100 нм завтовшки, нанесених на оксидні підложжя (кварцове скло, лейкосапфір, кераміка на основі ZrO₂) та відпалених у вакуумі за температур 1000—1600°С впродовж різного часу витримки при кожній температурі. Побудовано кінетичні криві процесу дисперґування цих плівок та висловлено рекомендації щодо їх практичного застосування.