Застосування стохастичного кінетичного середньопольового (SKMF) методу до впорядкування атомів заміщення в макро- та нанорозмірних ГЦК-ґратницях - Безпальчук, В.М.; Пасічний, М.О.; Гусак, А.М. (Металлофизика и новейшие технологии, 2016)
У роботі представлено застосування стохастичного кінетичного середньопольового (SKMF–Stochastic Kinetic Mean Field) методу до впорядкування стопів типу A₃B₁. Продемонстровано синергію впорядкування і сеґреґації в кубічних наночастинках бінарного стопу. Проведено моделювання впливу розмірного ефекту та залежности впорядкування бінарного стопу від дифузійної асиметрії. Показано залежність часу затримки впорядкування фази A₃B₁ від амплітуди шуму в методі SKMF і залежність параметру порядку від температури за відсутности шуму. Змодельовано процес розпаду з упорядкуванням фази A₃B₁ для метастабільного твердого розчину і вплив амплітуди шуму на нього.