Взаємозв’язок між складом, структурою і механічними властивостями конденсованого композиційного матеріалу системи мідь-вольфрам - Бухановський, В.В.; Рудницький, М.П.; Харченко, В.В.; Мінакова, Р.В.; Гречанюк, М.І.; Мамузич, І. (Проблемы прочности, 2011)
Досліджено зміни структури, електропровідності, твердості і механічних властивостей при розтязі в умовах кімнатної і підвищеної температур мідно-вольфрамового мікрошаруватого композиційного матеріалу для електричних контактів, отриманого методом електроннопроменевого випаровування-конденсації, у залежності від вмісту вольфраму і термічної обробки. Виявлено нові морфологічні особливості конденсованого композита і зумовлені ними зміни властивостей. Вивчено умови формування дефектів структури, їх вплив на механічні властивості і характер руйнування матеріалу при випробуваннях на розтяг. Встановлено взаємозв’язок між вмістом вольфраму, структурою, міцністю і твердістю композита.