Першопорядкові композиційно-номінативні логіки із узагальненими реномінаціями - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, О.С.; Шкільняк, С.С. (Проблеми програмування, 2014)
Досліджено першопорядкові композиційно-номінативні логіки часткових однозначних, тотальних неоднозначних та часткових не-однозначних квазіарних предикатів. Запропоновано розширення цих логік узагальненими реномінаціями та спеціальними предикатами-індикаторами наявності значення для предметних змінних. Описано мови та семантичні моделі таких логік, досліджено їх семантичні властивості, зокрема, властивості відношень логічного наслідку.