Формалізоване проектування та генерація паралельної програми чисельного прогнозування погоди - Дорошенко, А.Ю.; Бекетов, О.Г.; Прусов, В.А.; Тирчак, Ю.М.; Яценко, О.А. (Проблеми програмування, 2014)
Розроблено алгеброалгоритмічні специфікації алгоритмів метеорологічного прогнозування із застосуванням створеного інтегрованого інструментарію проектування та синтезу програм. Розроблено послідовну та паралельну програмні реалізації для вирішення задачі прогнозування погоди для території України. Проведено експеримент з виконання паралельної програми на відеографічному прискорювачі.