Методологічні основи автоматичного аналізу логіко-лінгвістичних моделей текстових документів - Вавіленкова, А.І. (Математичні машини і системи, 2015)
Виявлено основні проблеми на шляху побудови формальних моделей текстових документів. Сформовано логіко-лінгвістичну модель тексту, що складається з лінгвістичної та семантико-синтаксичної компонент. Запропоновано алгоритм аналізу логіко-лінгвістичних моделей текстових документів, в результаті роботи якого відновлюється текст на природній мові.