Оперативне прогнозування метеорологічних полів для систем попередження про паводки у Карпатах - Ковалець, І.В.; Халченков, О.В.; Ануліч, С.М.; Удовенко, О.І. (Математичні машини і системи, 2015)
Представлені результати адаптації системи оперативного метеорологічного прогнозування WRF-Україна для забезпечення систем попередження про паводки в українських частинах басейнів річок Прут та Сірет прогностичними полями опадів на детальній сітці, що дозволяє врахувати орографічний вплив місцевості (Карпати) на випадіння опадів. Представлено результати верифікації моделі на підставі даних вимірювань, зібраних під час катастрофічного паводку, що відбувся у червні 1969 р.