Ефективний емпіричний метод дедублікації на файловому рівні - Піговський, Ю.Р. (Проблеми програмування, 2014)
Вдосконалено метод пошуку дублікатів контенту у файловій системі на основі емпіричного правила доцільності хешування. Правило створено на основі побудови математичних сподівань тривалості процедур хешування і попарного порівняння файлів. Проведено експериментальні дослідження методу.