Програмно керований збудник для синхронних двигунів - Кириченко, В.І.; Школа, М.І.; Кириченко, В.В.; Боровик, Р.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Показана доцільність використання методу програмного керування напругою збудника для зниження динамічних навантажень в перехідних режимах. Наведені функціональні схеми пристроїв для керування напругою збудження у випадках одно- та дводвигунного синхронного приводу барабанного млина.