Застосування ресурсо- та енергозберігаючих привiдних систем змінного струму в бурових верстатах нового покоління - Бешта, О.С.; Хілов, В.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Проведено зіставлення різних привідних систем для шарошкових верстатів, які застосовуються на гірничих підприємствах України. Обґрунтовано напрямок застосування енерго- та ресурсоощадних приводів змінного струму для гірничих машин. Зроблено прогноз щодо подальшого удосконалювання систем керування приводами бурових верстатів з урахуванням технологічних особливостей об'єкта управління.