Сучасна технологія виробництва функціональних напоїв на основі сої - Долінський, А.А.; Шаркова, Н.О.; Авдєєва, Л.Ю.; П'янкова, А.О.; Надточій, Н.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Стаття присвячена сучасним тенденціям розвитку технології виробництва функціонального харчування – напоїв на соєвій основі з використанням лецитинових ліпосомних наносистем як носіїв біологічно-активних речовин для підвищення харчової та біологічної цінності продукту. Проведені клінічні дослідження довели високу ефективність соєвих напоїв.