Сутність сталого розвитку та сучасні екологічні напрями його забезпечення в Україні - Латишева, О.В. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті представлено власне тлумачення поняття "потенціал сталого розвитку". Визначено напрямки впровадження системи управління сталим розвитком на підприємствах. Запропоновано використання системи екологічного менеджменту (СЕМ) для вирішення завдань сталого розвитку підприємств. Представлено перелік інструментів СЕМ, що дозволять визначити фактори впливу на екологічну складову потенціалу сталого розвитку, показано потенційні переваги від впровадження СЕМ. Доведено, що завдяки управлінню екологічною складовою підприємства отримують додатковий інструмент ефективної реалізації стратегії сталого розвитку.