Етапи управління екологічною складовою потенціалу сталого розвитку машинобудівних підприємств - Латишева, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті узагальнено чинники впливу на управління сталим розвитком підприємства машинобудівної галузі. Доведено, що завдяки управлінню екологічною складовою підприємства отримують додатковий інструмент ефективної реалізації стратегії сталого розвитку. Запропоновано етапи реалізації на підприємстві механізму управління сталим розвитком завдяки управлінню його екологічною складовою. В основі запропонованих етапів механізму управління сталим розвитком знаходяться екологічно орієнтовані та соціально спрямовані фактори. Завдяки створенню такого механізму можливе ефективне перетворення бізнесу під сучасні ринкові умови під впливом посилення екологічних вимог, стандартів безпеки та якості життя.