Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій - Чепель, Н.В.; Фролова, Н.Е.; Усенко, В.О.; Науменко, К.А.; Силка, І.М.; Усатюк, О.М. (Наука та інновації, 2012)
Обґрунтовано вибір способу концентрування оптично активних ізомерів ефірних олій як складових композиційних ароматизаторів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій вакуумною ректифікацією, проведення якої вимагає здійснення розрахунку теоретичних параметрів вакуумної ректифікації ефірних олій та апаратурного удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування ефірних олій, задач диспетчерського керування. Визначено особливості застосування системи моніторингу перехідних режимів.