Випробування та впровадження синергічних композицій високоефективних гербіцидів для зернових та технічних культур: скринінг композицій та випробування їх гербіцидної активності - Ожерєдов, С.П.; Литвин, Д.І.; Співак, С.І.; Ємець, А.І.; Блюм, Я.Б. (Наука та інновації, 2012)
Розроблено системи підвищення активності гербіцидів для післясходової боротьби із однорічними та багаторічними однодольними бур’янами у посівах однодольних злакових (озима пшениця) і дводольних культур (ріпак, соняшник тощо) шляхом отримання високоефективних композицій на основі комерційних грамініцидів та похідних динітроаніліну. Показано, що досліджені динітроанілінові сполуки, комерційні гербіциди «Аксіал» (Syngenta), «Фуроре-супер» (Bayer CropScіence) і «Фюзилад-форте» (Syngenta), а також їх композиції є активними індукторами апоптозу в рослинній клітині. З’ясовано, що індукція апоптотичних процесів відбувається внаслідок виникнення ефекту синергізму при застосуванні комерційних грамініцидів та нових похідних динітроаніліну як гербіцидної композиції.