Впровадження високоефективної системи боротьби зі злаковими бур’янами на посівах зернових культур: скринінг фітотоксичності грамініцидів та їх композицій з іншими гербіцидіми - Ожерєдов, С.П.; Співак, С.І.; Ємець, А.І.; Блюм, Я.Б. (Наука та інновації, 2012)
Проведено скринінг фітотоксичності композицій грамініцидів з гербіцидами інших класів з метою подальшого застосування при вирощуванні озимої пшениці та інших зернових колосових культур. Показано, що композиція гербіцидного препарату Аксіал з інсектицидним препаратом Діазол (діазинон), є адитивною. Продемонстровано, що обробка препаратом Аксіал ініціює процеси запрограмованої клітинної загибелі (апоптоз) в меристематичних клітинах коренів вівса (модель однорічних злакових бур’янів), тоді як рослини пшениці є достатньо нечутливими до дії цього препарату. На підставі отриманих результатів запропоновано та передано для впровадження нові високоефективні гербіцидні системи боротьби зі злаковими бур’янами у посівах зернових культур.