Електронно-мікроскопічні дослідження хромової карбідосталі - Шевченко, О.М.; Максимова, Г.О. (Электронная микроскопия и прочность материалов, 2014)
Одержано хромову карбідосталь синтезом карбідів в ході гарячого пресування. Проведені електронно-мікроскопічні дослідження карбідосталі показали наявність в її структурі двох різновидів карбідів: первинні — більші за розміром, округлої форми, що переважно мають склад Cr₃C₂; а також колонії вторинних, евтектоїдних тонкопластинчастих карбідів Cr₇C₃. Показано, що для отримання більш врівноваженої структури, а також підвищення властивостей матеріалу необхідна додаткова термообробка, режими якої потребують подальших досліджень.