Вплив деформаційної субструктури на механічні властивостісталі 20Х - Даниленко, М.І.; Подрезов, Ю.М.; Назаренко, В.А.; Даниленко, В.І.; Фірстов, С.О.; Марченко, Н.М. (Электронная микроскопия и прочность материалов, 2015)
Досліджено вплив ступеня пластичної деформації на структурні перебудови та механічні властивості сталі 20X, продеформованої вальцюванням при кімнатній температурі. За результатами випробувань на розтяг проаналізовано струк-турну чутливість стандартних механічних характеристик. Показано чутливість параметрів пластичності до зміни структурних станів. Вплив дислокаційної структури на параметри деформаційного зміцнення вивчали в процесі випробувань на стиснення. Встановлено наявність стадії лінійного зміцнення та продемонстровано чутливість коефіцієнта лінійного зміцнення до ступеня попередньої деформації та напрямку прикладання стискаючої напруги.