Фазово-структурний стан та технологічні властивості синтезованих порошків сульфідів заліза та міді - Радченко, О.К.; Сидорчук, О.М.; Орел, Г.Г.; Волощенко, С.М.; Мамонова, А.А. (Современные проблемы физического материаловедения, 2012)
Досліджено фазово-структурний стан та технологічні властивості отриманих при низькотемпературному синтезі порошків сульфідів заліза та міді. Встановлено, що вибором вихідних порошків металів з наперед заданими технологічними властивостями та застосуванням низькотемпературного синтезу (з температурою, суттєво нижчою за температуру плавлення синте¬зованої сполуки) можна регулювати технологічні властивості порошків, зокрема їх формувальність.