Металофлюоритні та перовскітні аноди для твердооксидних паливних комірок - Бездорожев, О.В.; Васильків, О.О. (Современные проблемы физического материаловедения, 2012)
Виконано огляд та аналіз робіт, присвячених дослідженню анодних матеріалів на основі металофлюориту та перовскіту для твердооксидних паливних комірок. Висвітлено стан сучасних розробок в області нових матеріалів для анодів. Зокрема, розглянуто вплив методів синтезу порошків, мікроструктури та хімічного складу анодів на їх властивості. Крім того, розглянуто такі важливі питання, як стійкість до сірки, повторне окиснення, механічні властивості та деградація анодів. Представлено різноманітні підходи щодо покращення електрохімічних властивостей анода. Запропоновано нові шляхи підвищення характеристик анодних матеріалів.