Дослідження процесу мікрохвильового спікання біогенного гідроксиапатиту при 900 °С - Товстоног, А.Б.; Сич, О.Є.; Евич, Я.І.; Скороход, В.В. (Современные проблемы физического материаловедения, 2013)
Досліджено процес мікрохвильового спікання біогенного гідроксиапатиту при 900 °С впродовж 5—30 хв. Встановлено, що тривалість спікання практично не впливає на структурно-механічні властивості кераміки. Дрібнозернисту гідроксиапатитну кераміку з рівномірним розподілом пор і пористістю 39—40%, яка має міцність при стиску 37—42 МПа, що є близькою до міцності природної кістки, можна отримати при 900 °С з витримкою 5 хв. Це дозволить значно скоротити собівартість готового матеріалу.