Самоорганізація, ентропія в природі та економіці - Чаленко, О.Ю. (Наука та інновації, 2013)
Розглянуто поняття «ентропія» в природних науках та в економіці, виявлено проблеми, пов’язані з невизначеністю даного поняття. Проаналізовано відомі парадигми ентропії, засновані на самоорганізації матерії в дисипативні структури Пригожина. Виявлено аномалії та проведена фальсифікація існуючої теорії ентропії. Запропоновано нову гіпотезу та напрямки дослідження ентропії на засадах процесного підходу. Виконано обґрунтування процесної гіпотези ентропії у природних науках та в економіці.