Механізм взаємодії компонентів сплавів подвійних систем Al—La (Y) - Кудін, В.Г.; Левченко, П.П.; Романова, Л.О.; Кобилінська, Н.Г.; Судавцова, В.С. (Современные проблемы физического материаловедения, 2015)
За методом диференціально-термічного аналізу встановлено температури, при яких відбувається взаємодія компонентів сплавів і проміжних фаз систем Al—La, Al—Y, та розраховано теплові ефекти цих фазових перетворень в розглянутих системах.