Установка для виробництва теплоізоляційного заповнювача у вигляді порожнистих мікрокульок - Костогриз, К.П. (Наука та інновації, 2013)
Наведено результати виконання інноваційного проекту зі створення установки для виробництва теплоізоляційного заповнювача для будівництва. Описано проведені дослідження з термічної обробки сирцевого природного алюмосилікатного матеріалу різних родовищ у лабораторній установці з псевдозрідженим шаром. Подано оброблені результати цих досліджень — залежність коефіцієнта спучування матеріалу від температури обробки та початкового розміру часток. Наведено схему технологічної лінії, в яку інтегровано ділянку з установкою для виробництва заповнювача у вигляді порожнистих мікрокульок.