Сприйняття поезії Поля Верлена в українській літературі - Гавришева, Г.П. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Мета цієї статті – показати хронологію сприйняття творчості Поля Верлена в українській літературі; розглянути найбільш характерні риси верленової поезії в контексті її інтерпретації українськими поетами й перекладачами, як і літературними критиками.