Конструювання рекомбінантного штаму дріжджів Pichia stipitis з поліпшеними параметрами алкогольної ферментації ксилози - Дмитрук, К.В.; Куриленко, О.О.; Іщук, О.П.; Убийвовк, В.М.; Сибірний, В.А.; Федорович, Д.В.; Сибірний, А.А. (Наука та інновації, 2010)
За допомогою сайт-специфічного мутагенезу створено модифіковану форму ксилозоредуктази дріжджів Pichia stipitis зі зниженою спорідненістю до NADPH(H⁺). Одержано рекомбінантний штам P. stipitis з посиленою експресією модифікованої форми ксилозоредуктази, який характеризувався підвищеною в 1,3 раза продуктивністю алкогольної ферментації ксилози. Продуктивність алкогольної ферментації гідролізатів висівок та тирси сконструйованим штамом були також підвищені.